Mediatraining van Brain Box

Een verkeerd antwoord, een ondoordachte uitspraak: ze kunnen de goede reputatie van een organisatie in één klap om zeep helpen. Voor veel organisaties is mediatraining daarom geen luxe, maar noodzaak.

Deze training is een boost voor je zelfvertrouwen.

In deze allround mediatraining leer je onafhankelijker te zijn van de vragen en zelf de regie te nemen. Je boodschap wordt duidelijker en spreekt ook meer aan.

Deze training wordt volledig afgestemd op jouw organisatie en jouw rol, met realistische praktijksituaties. Volg de training met een team van maximaal 4 personen. Of kies voor een intensieve training met 1 of 2 personen.

Heb je interesse?
Bel 035 628 1870 voor meer informatie, of vraag een offerte aan.

mediatraining
mediatraining

Modules

Onze mediatrainingen zijn volledig verzorgd, inclusief lunch, naslagwerk en lesmateriaal en shuttleservice vanaf station Hilversum.

Maatwerk doe-trainingen

Brain Box is ruim 30 actief, en marktleider in mediatrainingen. De mediatrainingen van Brain Box zijn altijd maatwerk en praktijkgericht. Hoe kleiner de groep, des te meer gelegenheid om de diepte in te gaan of individueel te oefenen en te analyseren.

Je hebt de keuze uit een groot aantal trainers. De mediatrainers van Brainbox helpen je bij het formuleren en communiceren van effectieve kernboodschappen. Je leert door te doen. De oefeningen worden opgenomen, teruggekeken en geanalyseerd.

We geven de mediatrainingen in onze eigen tv-studio’s met leslokalen in Hilversum. Daarnaast verzorgen we ook trainingen op locatie.

< Ga naar het overzicht van mediatrainingen

mediatraining

Wat is een mediatraining?

In deze training leer je kort en bondig je verhaal te doen, met behoud van je authenticiteit. Je leert om minder afhankelijk te zijn van vragen en meer de regie te nemen en te houden.

Je mediaoptreden spreekt meer aan en wint aan duidelijkheid en effectiviteit. Een mediatraining is een boost voor je zelfvertrouwen. Lees meer over onze mediatrainingen. 

Deze training is nuttig voor iedereen die te maken heeft de media.
 
Of dit nu in de rol is van bestuurder, directeur, manager, politicus, projectverantwoordelijke, dossierhouder, sporter, ondernemer, artiest, of als woordvoerder, persvoorlichter, communicatieadviseur.
Authenticiteit staat bij Brain Box centraal. Niemand gelooft een ‘sprekende pop’. Onze mediatraining begint dan ook met de vraag hoe je overkomt en hoe je contact maakt met je toehoorder(s).
 
Welke stem heb je van nature? Hoe gebruik je die? Past je kleding bij de gelegenheid? Hoe combineert het met de achtergrond? 

Onze trainingsruimtes beschikken dan ook over verschillende decors en soorten verlichting.

Jazeker! Tijdens een mediatraining wordt regelmatig duidelijk dat kernboodschappen rammelen.

Of dat een woordvoerder na enkele simpele vragen al met de mond vol tanden staat. Daarom werken we tijdens de training nadrukkelijk aan de inhoud van de boodschap.

Je verlaat de training met een verhaal waarmee je dezelfde dag al de media mee te woord zou kunnen staan.

Hoe een mediatraining er precies uitziet hangt in sterke mate af van het doel dat jouw organisatie heeft.
 
Je staat over het algemeen binnen een kwartier na aanvang al voor de camera. Zo ervaar je direct hoe je een verhaal vertelt.
 
Uit je eerste optreden, dat zoals alle oefeningen wordt opgenomen en teruggekeken, komen aandachtspunten naar voren die je in een volgende oefening direct in de praktijk brengt.
De mediatrainers analyseren samen met jou elke opgenomen oefening en geven feedback en verbetertips.
 
De mediatrainers zijn je sparringpartner, je personal coach, instructeur, en je kritische opponent. Ze zijn praktijkdeskundigen met jaren ervaring die je alles leren over de wereld achter camera, microfoon en notitieblok.

Na een training weet je welke informatie een journalist nodig heeft en vooral: waarom.
Redacties werken met journalistieke criteria, verschillende doelgroepen reageren op bepaalde verbale of non-verbale stimuli.
 
De theorieën hierover zijn verwerkt in onze mediatrainingen en leiden tot praktische tips en aanwijzingen. Zoals een handige methode om snel tot een effectieve kernboodschap te komen.
Je traint in onze eigen tv-studio’s en in een aparte lesruimte waarin de oefeningen worden bekeken.
 
In Hilversum op het terrein van de wereldberoemde Wisseloord studio’s. Een locatie die ook geschikt is om buiten te oefenen – in de omgeving kijkt men niet vreemd op van een draaiende camera. 

Maar we komen ook bij u op locatie als u dat wilt. We hebben professionele apparatuur die de oefeningen net zo realistisch laten voelen als bij ons in de studio. 

De prijs is afhankelijk van het soort training die je volgt. Daarnaast zijn de tijdsduur, de locatie en de groepsgrootte van belang.

Over het algemeen geldt dat een ‘1-op-1’ mediatraining het meeste kost en dat elke deelnemer daarboven relatief niet veel meer kost.

Bel ons gerust voor een vrijblijvende prijsopgave, of gebruik het contactformulier.

wat is een mediatraining

Heb je interesse in de trainingen van Brain Box?

Wil je meer weten over onze mediatrainingen?
Bel voor meer informatie +31 35 628 1870 of vraag een offerte aan.

Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.